Nuchtere Nederlanders

Vinden al snel dat je overdrijft als je het over gezondheid hebt. Stel je niet aan, doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.  Ik weet ook nog steeds niet precies hoe je hier mee om moet gaan. Ben ik dan een zwever? Anderzijds, heb ik al meer mensen ontmoet waarvan hun leven is veranderd door echt gezonder te gaan eten en leven.

Dus blijf ik vertellen over voeding en allerlei lifestyle verbeteringen en resultaten.

Afhankelijk van de situatie negeer ik opmerkingen zoals: Als we bij jou op bezoek komen dan hoeft niet alles zo gezond te zijn hoor of sjaah, er is ook nog zoiets als leven en genieten. Ik denk dan bij mezelf; Geniet ik dan niet?

Soms zeg ik dat is jouw mening, maar ik ben blij dat mijn lijf zich beter voelt. Ik gun het niemand om chronisch pijn te hebben, hartkwalen en diabetes en weet ik het welke shit allemaal. Daarom communiceer ik erover. Al is er maar één iemand door geholpen dan vind ik dat super fijn.

Dat laatste is best nuchter geredeneerd toch?

Al langer geleden kwam er iemand bij ons over de vloer die bijna niet meer kon lopen. Hij kon daardoor ook niet werken, terwijl hij een nul urencontract had, dus bijna geen inkomen. Dan krijg je van die vicieuze cirkels waar mensen flink depressief of agressief kunnen worden.

Ik raadde hem aan om veel groentes te gaan eten en met curcumine en zwarte peper te beginnen. Het was zo’n typische nuchtere kerel. Dus ik dacht niet dat hij het zou doen. Alhoewel, hij vroeg wel waar je het kon kopen. Hij zei in plat dialect dat ie ut misschien toch eens ging proberen want zo is ook niks.

Op een dag liep ik naar buiten bij de supermarkt en werd ik op mijn schouder getikt. Heej Dinie nog bedankt voor je tip ik kan weer gewoon lopen. Echt te gek, je zei dat het wel een poosje kon duren maar het ging best wel snel en hij bleef maar enthousiast doorpraten.

Ik fietste op mijn roze gelukswolk naar huis, zo’n nuchtere die er dan toch in gelooft, daarom ga ik ook door met vertellen.

Mijn aller gemakkelijkste snelle recept met veel ontstekingsremmers is deel ik met jullie

Zo veel mogelijk soorten groenten eten in een week is een belangrijke naar beter worden en eieren zijn een goede basis en mag je vaak eten. Zit je zonder inspiratie maak dan dit gerecht. Het vult goed en je mag er onbeperkt van eten.

Bewegen

Sinds kort is ook mijn onderrug bewegelijk en pijnloos. Op mijn 18e werd al gezegd dat ik er maar mee moest leren leven. Nu met alle inzichten vanuit het kPNI is het dus gelukt om pijnloos te worden. Ik vind het dan ook hilarisch, dat ik nu spierpijn heb in mijn rug. Op de sportschool heb ik wat zwaardere oefeningen gedaan en die rugspieren van mij waren tot nu toe nooit in actie geweest.

Het recept voor gezondheid is bewegen, bewegen en bewegen. Al begin je maar alvast 3 keer 10 minuten per dag. Dat is ook een half uur, als je niks kunt, als je maar wel begint met bewegen.