Werkgever geeft een cadeautje.

Ik werk sinds bijna 2,5 maanden als postbezorger. Post.nl is groot en dus een inclusieve werkgever. Nou ja dat is in ieder geval een van de doelen, bij mijn sollicitatie is in ieder geval niet gevraagd naar mijn leeftijd, geslacht of achtergrond. Alleen mijn vitaliteit is aan de orde geweest, kun je fietsen met grote zware tassen. Kun je meer dan 10 kg tillen, kun je goed fietsen? En ik moest een VOG kunnen overhandigen. (verklaring onberispelijk gedrag) Dus ik ben een braaf mens, dat zware dingen kan tillen. 😉

Een week voor Pasen kreeg iedereen een zakje Paaseitjes en nu was er weer een verrassing. We kregen een zakje dadels, met een leuke tekst als dankjewel voor onze inzet en speciaal voor de mensen die nog in de Ramadan zitten extra veel positiviteit toewensend.

Hoe toevallig, want ik had voor mezelf ook een vastendag ingelast om weer een beetje evenwicht voor mijn lijf te vinden. Ik had daarom nog niet gegeten en mocht dat van mezelf pas na 17.00 uur ’s middags doen.

Mijn fantasie ging gelijk weer aan de gang, want als je niet mag eten van jezelf en je krijgt van die lekkere dadels. Nou ja, ik wilde vandaag dus meteen iets maken van deze Medjoul dadels. Toen ik thuis kwam wist ik dat ik een carrotcake zou maken.  Had Kees mijn partner aardbeien gehaald, dan wordt het dus carrot- aardbeientaart dus.

Nu zitten medjoul dadels vol gezonde stoffen maar natuurlijk zitten ze ook vol suiker. Ook al is het gezonde suiker. Het is dan eigenlijk de bedoeling dat niet het hele zakje in één dag wordt opgegeten. Dus een taart maken en dat als onderdeel van het eten leek me een goed plan. De helft in de vriezer voor een andere maaltijd.

Toen ik thuis kwam wist ik dat ik een carrotcake zou maken

Toen de taart in de oven stond maakte ik intussen broccolisoep, vol met kruiden, knoflook pittige peper gember en kurkuma.

Wat het einde was, van deze dag? Ja we aten een heerlijke soep en daarna de taart die Kees zo lekker vond dat hij nog een stukje nam, toen kon ik natuurlijk niet achterblijven. En toen? En toen was hij helemaal op.. de taart. Met een zucht en zeer voldaan zette ik het bord in de vaatwasser en dacht dit is voer voor een blog met recept en hoe zit het nu echt met die dadels dat zocht ik voor jullie uit.