Onze baby is geboren
Dit voorjaar besloten we een app te bouwen een maaltijdenplanner.
Nu is het er. Onze baby, eigenlijk is het een webbased applicatie. Dat ziet eruit als een app. Wat we zaaiden, is nu een oogst, vol recepten. Recepten die bij je kPNI leefstijl passen, een eetpatroon dat door veel orthomoleculaire behandelaren wordt geadviseerd. Maar ja een baby is nog niet volgroeid en er komen in de nabije toekomst nog veel verbeteringen aan. Wij vinden onze baby voor nu perfect genoeg. Want hij geeft je de volgende dingen:
- Maaltijden die zorgen dat heel veel klachten zullen afnemen, je gefocust wordt en zelfs slanker of dikker als dat nodig is.
- Maaltijden waarbij je niet hoeft te denken in calorieën, waarbij je jezelf voldoende gevoed voelt en makkelijk intermitterend mee kunt vasten
- Je darmen zullen tot rust komen, allergieën, vermoeidheid, insuline schommelingen en ontstekingen verminderen of verdwijnen.
Nou ja dit alles niet in een week natuurlijk, want het duurt wel enkele maanden tussen de drie en twaalf maanden. Maar ja de klachten zijn ook niet op één dag ontstaan. Omdat deze leefstijl voor veel mensen ingewikkeld is hebben we deze app dan ook gebouwd. Als jezelf wekelijks een gezond menu moet plannen dat aan al onze voorwaarden voldoet dan ben je uren bezig. Het risico bestaat dat je dat na twee weken al zat bent om te doen. En ja dan verval je weer in je oude patroon.
Je klachten zullen verminderen en meestal zelfs verdwijnen
Wij zijn er voor je, we nemen je het denkwerk uithanden, genereren je boodschappenlijsten helpen je de juiste inkoopadressen te vinden. Zo wordt jij de thuiskok die iedere dag iets anders op tafel zet en niet steeds in herhaling valt. Goed voor jouw gezondheid en dat van je huisgenoten, die kunnen gewoon mee-eten. Het enige wat jezelf moet doen is echt koken en nooit geen pakjes en zakjes meer in huis halen. Er is geen keuze in de maaltijden we dagen je uit om je voeding te variëren. 95% van de mensen blijven terugkomen op de gerechten die ze al kennen en zo sluipt het erin dat je wekelijks dezelfde ingrediënten binnen krijgt. Yoghurt met fruit is heel gezond maar niet iedere dag een keer in de paar weken kan ook.
Wat krijg je niet:
- soja, pinda’s, peulvruchten
- gefokte hoefdieren en melkproducten
- gluten bevattende granen, mais, rijst en suiker
- beperkt of geen nachtschades
Wat krijg je wel:
- Heel veel variatie, zodat je minder schade ondervindt door eenzijdig eten
- In 14 dagen heb je minstens 100 plantaardige ingrediënten binnen.
- 3 keer per week vis of schaal- en schelpdieren
- 2 keer per week wild of gevogelte
- Gefermenteerde producten, algen en wieren, goede vetten, goede koolhydraten
- Per dag staan er 3 maaltijden klaar.
De eerste maaltijd kun je ook als extraatje (toetje of voorgerecht) nemen als je maar twee keer per dag eet. Of als kleinere eerste of laatste maaltijd. Daarin ben je dus flexibel.
- Per dag staat er één maaltijd die je makkelijk kunt meenemen, naar bijvoorbeeld je werk. Meestal kun je die de dag van te voren al klaar maken. Het is handig om dit tijdens het koken ’s avonds te doen of net na het eten. Dan hoef je maar één keer je aanrecht te ruimen en poetsen 😉 We geven regelmatig recepten om te fermenteren, groentebroden en soepen om in te vriezen, comfortfood en lekkers wat je anders mist in een gezonde leefstijl maar dan omgebouwd met ingrediënten die wel goed zijn.
Waar is hij dan? hier onder dit vitale blaadje.
Wie zijn hiervoor verantwoordelijk
- orthomoleculair voedingsspecialist en arts Mathilde Kuijpers zij controleert de gerechten op de voedingswaarden
- De ervaren culinair gepassioneerde leefstijlkok Dinie van den Brenk
- Kees van den Brenk als klassiek opgeleide Chef (gepensioneerd) met een hele bak ervaring als adviseur