Bijgewerkt op 11 juni 2024
We horen vaak van mensen die vanwege hun dieet van alles niet meer mogen eten of drinken. Tegen hen zou ik willen zeggen kijk eens naar wat je er allemaal bij hebt gekregen wat je mag eten en drinken. Dingen waarvan je niet wist dat ze er waren. Deze chocolademelk bijvoorbeeld is heerlijk. Ikzelf drink al heel lang geen gewone melk omdat dat niet goed ging. Daarom ben ik aan het experimenteren gegaan. Wil je de chocolademelk romiger voeg er dan wat kokosroom of een scheutje olijfolie aan toe.
Er is ook kokos whiping cream te koop, wij bestellen die graag bij puur Mieke. Zo kun je zelfs “slagroom” op je chocomelk maken.
In onze maaltijdenplanner worden deze en andere soort lekkere extraatjes ook regelmatig gedeeld. We willen bewijzen dat jezelf naar een vitaler en gezond leven eten vooral er één is van veel lekkers genieten.
Chocolademelk met pit
Ingredienten
Instructions
-
Zo maken we chocolademelk
- Doe bij een kwart van de melk de cacao en specerijen. Roer dit tot je een glad papje hebt.
- Verwarm intussen de rest van de melk.
- Voeg al roerende het “papje” toe aan de melk en laat dit 1 minuut rustig doortrekken zodat de smaakstoffen goed worden opgenomen door de melk
- Zorg dat je een warme beker hebt en giet hier in je chocolademelk.
- Geniet ervan met of zonder honing
Laat een reactie achter