Zalm in een papieren envelop

Porties: 2 Totale tijd: 30 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Snel naar recept Recept afdrukken
0 Toevoegen aan favorieten
Zalm in papier

Eigenlijk heet dit gerecht Saumon en papillote. Maar om fit te blijven werk ik parttime bij post.nl als fietspostbode. Dus een envelop. Envelope vind ik sjieker. Er worden weinig echte brieven meer geschreven, het is allemaal zakelijk die post. Alleen met belangrijke dingen zoals een geboorte, huwelijk of overlijden, dan worden er nog veel kaarten geschreven. Zo zie je maar samen iets vieren, dat doen wij als mens. We zijn sociale dieren. Dit gerecht kun je ook gemakkelijk maken voor een groot gezelschap. De oventijd wordt wat langer. Iedereen wordt altijd blij als je aan tafel het papier openscheurt of knipt. De geuren die dan vrij komen zijn heerlijk.

Onze kookworkshoppers hebben dit gerecht, toen we nog een kookstudio hadden, honderden, misschien wel duizend of meer keren gemaakt. Het is zo lekker en ook nog eens super makkelijk te maken. Het kan bijna niet mislukken en ziet er feestelijk uit.

Je kunt het ook een dag van te voren voorbereiden en 20 minuten voordat je gaat eten in de oven schuiven. Handig, vinden wij.

Groot stuk zalm op bakpapier en iemand draait met de pepermolen pinit
0 Toevoegen aan favorieten

Zalm in een papieren envelop

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 2
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingredienten

Hoe maken we de zalm klaar?

    • Verwarm de oven voor op 180 ℃
    • Neem een vel bakpapier en leg deze op een ovenplaat
    • Besmeer het papier met wat olie
    • Snij de groentes en knoflook fijn vermeng deze en leg ze op het papier
    • Leg de zalm op het papier en bestrooi de filets met peper en zout
    • Snij de kruiden en olijven allemaal fijn en verdeel ze over de zalmmootjes
    • Besprenkel het geheel met ongeveer een halve lepel olijfolie p.p.
    • Vouw het papier dicht, gebruik evt. een nietmachine
    • Zet het geheel in de oven en laat het in ongeveer 20 minuten gaar worden.
    • Deze zalm mag nog wat roze van binnen zijn, dan is hij niet zo droog.
    Serveer de zalm bijvoorbeeld met bloemkoolpuree of zoete aardappelfrietjes en een lekkere zuurkoolsalade

vrij van granen, rijst, aardappels, soya, peulvruchten, melkproducten,pinda's, suiker en gefokte hoefdieren

Opdieningen 2


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 339kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 30g47%
Natrium 381mg16%
Totaal koolhydraten 12g4%
Suikers 3g

* Recepten gebaseerd op de inzichten van het kPNI geformuleerd door Dr. Leo Pruimboom Voor een gericht advies over je gezondheid neem contact op met een orthomoluculair specialist in de kPNI, een integraal arts onder andere terug te vinden op onze contactpagina of je huisarts.

Keywords: zalm, oven,
Heb jij dit recept gemaakt?

Ben je zo'n insta-foodie? wij ook deel dus gerust en bekjk onze lekkere pics

Deel gerust op pinterest of bekijk onze lekkere bordjes daar.

pinit
Ingedeeld onder
Dinie
Dinie van den Brenk We helpen je gezond koken makkelijker te maken

Recepten zonder 

  • soya
  • peulvruchten
  • pinda's
  • granen
  • suiker
  • melkproducten
  • vlees van gefokte hoefdieren
  • beperkt nachtschades
Ga naar de bovenkant