Raapstelen uit de wok is een simpel recept.
Alleen ikzelf denk er te weinig aan om het klaar te maken.
Er is niets beter dan de groentes eten uit het seizoen., ze zijn dan niet alleen voordelig, maar zijn dus ook beter voor ons milieu omdat ze uit de buurt komen en geen plantenkassen nodig hebben. en dus ook minder kilometers vreten. Wat met de huidige energieprijzen natuurlijk ook een financiëel voordeel zou moeten geven.
Raapstelen zijn er altijd maar kort en ozoo lekker. Omdat ze er maar zo kort zijn, vergeet je ze dus gemakkelijk. Jammer want raapstelen komen uit de koolfamilie oftewel de brassicaceae soorten, de kruisbloemenfamilie.
In onze lifestyle eten we de verschillende brassicaceae zeer regelmatig. Zo hebben we bijvoorbeeld twee keer per week een gerecht met broccoli op ons menu staan. In onze encyclopedie vind je meer over de gezondheidsvoordelen van de brassicaceae
Dit recept kun je ook maken met spinazie, winterpostelein en zelfs met boerenkool.
Raapstelen uit de wok
Ingredienten
Instructions
-
- Was de raapstelen in ruim koud water
- Draai de raapstelen droog in een sla centrifuge
- Snij de wortels ervan af
- Snij de steeltjes in stukken
- Snij het blad grof
- Snij de ui heel fijn
- Snij de knoflook heel fijn
- Zet een wok-pan met olie op het vuur
- Bak de ui een beetje glazig
- Voeg de raapstelen in gedeeltes toe totdat alles is geslonken
- Voeg de knoflook peper en zout toe en proef of dat het goed is