Ik kreeg op mijn werk een zakje dadels, in verband met het aankomende Suikerfeest. Omdat ikzelf binnenkort mijn zestigste verjaardag wil vieren en Kees ook nog aardbeien had gekocht maakte ik deze lekkere proeftaart. Want je gaat je visite toch geen taart voorzetten die jezelf niet eerst hebt geproefd nietwaar 🙂
Nu deel ik dit recept voor iedereen die een gezond Suikerfeest- of verjaardagstaart wil maken.
Ik wilde graag een echt zomers lentegevoel geven aan deze taart en omdat de paardenbloemen overal uitbundig bloeien en deze een subtiel honingachtig parfum geven heb ik deze door de topping gemixt met een klein beetje muntblad en tijm.
De bodem moest van carrotcake worden want daar hou ik, en onze kleinzonen, ook heel erg veel van. Carrotcake wordt vaak wat herfstachtig door de kaneel die je er indoet. Dat vindt ik niet lekker bij aardbeien dus nam ik anijszaadjes. Deze geven een mooie frisheid die goed matchen in deze aardbeientaart,
Zoals al onze recepten bevat deze taart alleen ingrediënten waar ons lichaam blij van wordt. De dadels zijn een goed alternatief voor suiker maar natuurlijk wel zoet. Daarom eten wij ze niet te vaak. Ik schreef hier het kennisartikel , natuurlijk zit er geen meel van graan gemaakt in de taart maar nam ik amandel en kokosmeel. De kokosmeel geeft een wat droger mondgevoel, maar omdat ik een soort frost van kokoscrème onder de aardbeien wilde maken vond ik dat een mooie aansluiting.
Deze en andere recepten vind je in de maaltijdenplanner.
De recepten in eetjezelfvitaal zijn er op gericht om laaggradige ontstekingen op te lossen. Chronische klachten zoals onder andere diabetes, reuma, artrose, vermoeidheid, burn-out, depressie, huid en darm gerelateerde klachten,
Je kunt van je chronische klachten afkomen door je voedingspatroon, op een slimme wetenschappelijk onderbouwde manier aan te passen. Eetjezelfvitaal is ook geschikt voor sporters, ondernemers en iedereen die fitter en gefocust door het leven wil gaan.
Aardbeientaart met dadels
Ingrediënten
Voor de bodem
Voor de Frosting
Zo maak je de taart
-
- Bedek een springvorm met bakpapier. Gebruik een beetje olie of boter in de vorm om het papier te laten
- “kleven”dan gaat het gemakkelijker
- Maal de wortel in een keukenmachine tot wortelrasp
- Snijdt de dadels, noten en rozijnen fijn
- Rasp de schil van de citroen met een ciseleermesje, rasp of snijdt voorzichtig het geel van de schil af en snijdt dit fijn. (er mag geen wit bij komen want dat is bitter)
- Meng alle ingrediënten behalve de bakingpoeder en azijn
- Vermeng de bakingpoeder met azijn
- Doe dit bij de rest en meng het deeg net zo lang totdat er een homogeen mengsel ontstaat
- Doe het deeg in de vorm en druk het mooi plat met een vochtige hand
- Bak het af 20 minuten op 200°C temper dan voor 10 minuten naar 180°C
- Laat de taart in de vorm afkoelen
-
Voor de frosting
Laat een reactie achter