Waarom boerenkool zo gezond is:
- Weinig calorieën, veel vezels en geen vet. De vezels ondersteunen het verterings- en uitscheidingsproces.
- Heel veel voedingsstoffen zoals vitamines, foliumzuur, magnesium en andere stoffen; zie verder hieronder
- Véél vitamine K:
- Dat kan helpen je lichaam te beschermen tegen diverse vormen van kanker
- Verder is K belangrijk bij een gezonde botontwikkeling
- Het kan helpen bij de stolling van het bloed
- Kan ondersteuning geven aan mensen met Alzheimer
- Een hoog ijzergehalte (zelfs méér dan rundvlees); ijzer speelt o.a. een rol bij
- Het vervoeren van zuurstof naar de verschillende delen van het lichaam
- De celgroei
- Een goede leverfunctie
- Het voorkomen van bloedarmoede
- Veel krachtige antioxidanten, zoals carotenoïden en flavonoïden, die bescherming kunnen bieden tegen diverse kankersoorten
- Ontstekingsremmende stoffen, o.a. omega-3 vetzuren; deze helpen in de strijd tegen artritis, astma en auto-immuunziekten. Door de ontstekingsremmende werking kan het bijdragen aan een gezonde cholesterol huishouding.
- Ondersteunende stoffen voor gezonde hart- en bloedvaten en het omlaag brengen van het cholesterol niveau
- Veel vitamine A:
- Wat goed is voor het gezichtsvermogen
- Voorkoming van kanker in longen en mondholte
- Goed voor de huid
- Extreem veel vitamine C:
- Verbetering van je immuunsysteem
- Het kan de spijsvertering bevorderen
- Verbetering van je vochthuishouding
- Veel calcium, zelfs méér dan melk; dat helpt bij:
- De voorkoming van botontkalking (osteoporose)
- Het onderhouden van een gezonde spijsvertering
- Het onderhoud van kraakbeen
- De flexibiliteit van de gewrichten
- Veel detoxende ingrediënten:
- Vezels, belangrijk bij het ontgiften van het lichaam en behoud van een gezonde lever
- Zwavel, heeft dezelfde werking als vezels
- Chlorofyl, is een krachtige detoxer
Bron: de eetlijn