Groenten-bouillonpasta

Groenten-bouillonpasta
Snel naar recept Recept afdrukken
0 Toevoegen aan favorieten
pinit
0 Toevoegen aan favorieten

Groenten-bouillonpasta

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 minuten Rusttijd 500 uur Totale tijd 500 uren 10 minuten
Porties: 20
Beste seizoen: Zomer

Beschrijving

Bouillonblokjes zijn super handig om zelf je soepen en sauzen snel lekker te maken. Jammer, maar er zijn maar weinig bouillonblokjes helemaal 100% ok. Het beste is het om zelf bouillon te maken. 

In deze tijd bulken onze kruidenbakken helemaal uit zijn voegen. Op een zoektocht naar een fermentatie gerecht kwam ik een recept voor bouillonpasta tegen. Natuurlijk heb ik deze "verbouwd" en er een eigen draai aangegeven. De bouillonpasta is zeker een jaar goed te houden in de koelkast.  Dit soort recepten vind je ook regelmatig in onze voedingsplanner gebaseerd op de Kpni wetenschappen

Dit hebben we nodig

Je kunt alle soorten kruiden gebruiken

De groenten-bouillon pasta maken we in twee stappen

Stap één het fermenteren

  1. Fermenteren van de kruiden
    • Was en snij de kruiden grof
    • Kneed het zout erdoor heen tot dat er een laagje vocht ontstaat
    • Doe dit in een weckpot met rubberring
    • Druk de kruiden goed aan zodat het vocht boven de kruiden staat
    • Zet een gewicht op de kruiden. Ik gebruik glasgewichten
  2. Na drie weken

    Maal de kruiden fijn in een blender en bewaar ze in een schone weckpot. Gebruik altijd een schone lepel als je een lepel pasta uit de pot haalt zo voorkom je schimmel.

Notitie

In onze maaltijdenplanner gebruiken we ingrediënten die je ook zelf kunt maken zoals deze vervanger voor groenten-bouillonblokjes. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt zonder grondstoffen die een fabrikant er voor jou ongevraagd aan toevoegt. Zo blijf je dus baas in eigen buik. Aan jou de keus.

Het allerbeste is zelf een kruidentuin hebben. Daar schreef ik eerder al over in deze blog.

Zelfs als je denkt daar heb ik geen plaats voor, aan ieder raam, balkon, portiek in je stadsrijtjeshuis is ook een plekje te bedenken. Just do it. Onthoudt: de kleinste verandering is vaak de weg naar succes,

Keywords: veganistisch, kruiden, sojavrij, maiszetmeelvrij,bouillon

Heb jij dit recept gemaakt?

Ben je zo'n insta-foodie? wij ook deel dus gerust en bekjk onze lekkere pics

Deel gerust op pinterest of bekijk onze lekkere bordjes daar.

pinit
Dinie

Dinie van den Brenk

We helpen je gezond koken makkelijker te maken

Recepten zonder 

  • soya
  • peulvruchten
  • pinda's
  • granen
  • suiker
  • melkproducten
  • vlees van gefokte hoefdieren
  • beperkt nachtschades
Ga naar de bovenkant