Asperges met garnaaltjes, rode biet en passiefruit
Ingrediënten
Voor de salade
voor de dressing
Bereiding
-
Snij de biet met een schaaf of snijmachine in dunne plakjes. Leg op een bord cirkel-gewijs de dunne plakjes biet. Zoals bij carpaccio.
Schil de asperges zorgvuldig, snij ze dan in drieën.
Snij zeer dunne plakjes in de lengte van de asperges
Snij de plakjes in reepjes.
Werk garnaaltjes in een kom door fijn gesneden asperges met iets dressing, heel voorzichtig anders breken de aspergesliertjes.
Leg op ieder bord een hoopje asperge-garnalenmix.
Maak van tomaat kleine blokjes door ze in vieren te snijden, het vruchtvlees te verwijderen en dan netjes kleine blokjes snijden. Strooi deze om de salade heen.
Net voor het serveren nog een klein schepje dressing en evt. noten
Notitie
Aspergesalade, met garnaaltjes rode biet en passiefruitdressing. Jaah.. en deze salade is met rauwe asperges. Het is wel een werkje om ze in zo dun mogelijke reepjes te snijden. Maar verder is het een heel makkelijk gerecht. Maak het als voorafje bij een etentje en je hebt gegarandeerd succes en steeds weer de opmerking: Oh wat lekker ik wist niet dat je asperges rauw kon eten. We hadden dit gerecht vroeger op onze restaurant kaart jaar in jaar uit in het aspergeseizoen.
Oh wat lekker ik wist niet dat je asperges rauw kon eten.
In onze maaltijdenplanner staat hij ook. Mooi is dat toch dat eten met al de beperkingen zo heerlijk kan zijn. Nog mooier is dat je van al dat eten en onze leefstijl je gezonde leven terug kunt krijgen.