
Pittige uientaart
Beschrijving
Dit recept is ideaal om voor te bereiden, je hoeft dan alleen de laatste stap 10 minuten in de oven nog te doen. Als je bezoek krijgt is dit dan ook een ideaal gerecht. Of maak hem anders gewoon omdat uien en familie heel gezond zijn. Daar schreven we in de encyclopedie over.
Lekker met wat gefermenteerde groentes en een salade.
voor het deeg
voor de vulling
voor de bodem
Zo maak je de uientaart
De bodem maken
-
- Doe de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout in een kom
- Mix in een kan het ei met de kokosmelk, azijn en water
- Maak een kuiltje in de bloem bak en giet de vloeistof daar in
- Vermeng het tot een deeg. Misschien heb je iets meer water nodig voor een makkelijk kneedbaar deeg
- Zet het deeg een half uur in de koeling om stijver te laten worden
- Knip een cirkel van bakpapier die groter is dan de diameter van de bakvorm zodat je een opstaande rand krijgt
- Doe het deeg in de vorm en verdeel het met een natte lepel maak een mooie gelijkmatige opstaande rand van ca. 2 cm
- Bak het deeg met ongeveer 15 minuten op 180 °C Maak intussen de vulling
En wil je graag zien hoe je uien heel mooi fijn snijdt? Kees die laat het je zien en Dinie vertelt waarom die uien zo gezond zijn. -
De vulling maken
- Bak de uien glazig met de ghee, sambal en kerriepoeder in een koekenpan
- Voeg de noten toe. Breng de vulling op smaak met zout en evt. meer sambal
- Vul de taart met het uienmengsel
- Bak de taart 10 minuten na op 180℃
Notitie
In onze maaltijdenplanner staan 3 maaltijden per dag gepland. Deze zijn ontstekingsremmend en helpen je gezondheid te verbeteren.
Uien zijn onmisbaar bij een gezonde leefstijl.