Broccoli is een heel belangrijke groenten. Wij laten de groenten in allerlei vormen wekelijks terugkomen in onze weekmenu’s. Hier heb ik een goed beschreven artikel gevonden met alle gezonde wetenswaardigheden over broccoli.
In dit recept doen we de broccoli in de oven, op een lage temperatuur. Zo hebben we bijna geen vitamineverlies.
Als je op de bakplaat ook nog ui en vis doet dan heb je een volledige voedzame maaltijd.
Kees had eerst een hekel aan broccoli en als ik niet uitkijk dan maakt hij deze schotel steeds als ik broccoli heb gekocht. Maar natuurlijk willen we ook graag afwisselen. Een lekker broccoli brood, een broccolisoep of hete kip met brocoliroosjes. Wist je dat je de brocoli ook in een smoothie kunt verwerken?

Geroosterde broccoli
Ingrediënten
zo maken we deze broccoliovenschotel
-
- Neem een royale ovenschaal of een bakplaat
- Verwarm de oven voor op 170°C
- Snij de bloem los van de stronk
- Verdeel de bloem in roosjes
- Schil de stronk en snij deze in stukjes
- besmeer de ovenschaal met olie
- Doe de roosjes en de stronk in de schaal en zet hem in de oven
- Snijd nu de kruiden en uien fijn als je dit gedaan hebt voeg je ze bij de broccoli plud een extra schep olijfolie
- Snij nu de knoflook fijn.
- Wacht nog 10 minuten en schep dan de broccoli om als de broccoli bijna gaar is voeg dan de knoflook toe
- Zet de schaal nog 3 minuutjes terug in de oven voordat je de broccolie serveert.