Bouillonblokjes zijn super handig om zelf je soepen en sauzen snel lekker te maken. Jammer, maar er zijn maar weinig bouillonblokjes helemaal 100% ok. Het beste is het om zelf bouillon te maken.
In deze tijd bulken onze kruidenbakken helemaal uit zijn voegen. Op een zoektocht naar een fermentatie gerecht kwam ik een recept voor bouillonpasta tegen. Natuurlijk heb ik deze "verbouwd" en er een eigen draai aangegeven. De bouillonpasta is zeker een jaar goed te houden in de koelkast. Dit soort recepten vind je ook regelmatig in onze voedingsplanner gebaseerd op de Kpni wetenschappen

Maal de kruiden fijn in een blender en bewaar ze in een schone weckpot. Gebruik altijd een schone lepel als je een lepel pasta uit de pot haalt zo voorkom je schimmel.
In onze maaltijdenplanner gebruiken we ingrediënten die je ook zelf kunt maken zoals deze vervanger voor groenten-bouillonblokjes. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt zonder grondstoffen die een fabrikant er voor jou ongevraagd aan toevoegt. Zo blijf je dus baas in eigen buik. Aan jou de keus.
Het allerbeste is zelf een kruidentuin hebben. Daar schreef ik eerder al over in deze blog.
Zelfs als je denkt daar heb ik geen plaats voor, aan ieder raam, balkon, portiek in je stadsrijtjeshuis is ook een plekje te bedenken. Just do it. Onthoudt: de kleinste verandering is vaak de weg naar succes,