Print opties

Zalm in een papieren envelop

zalm in een envelop
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 min Kooktijd: 20 min Totale tijd: 30 minuten
Porties 2
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Ingredienten
  • 200 grammen verse zalmmootjes
  • 100 grammen prei
  • 200 grammen witte kool
  • 2 pinten knoflook
  • 10 stokken zwarte olijven
  • 1 peper en zout
  • 15 grammen verschillende verse kruiden
Hoe maken we de zalm klaar?
    • Verwarm de oven voor op 180 ℃
    • Neem een vel bakpapier en leg deze op een ovenplaat
    • Besmeer het papier met wat olie
    • Snij de groentes en knoflook fijn vermeng deze en leg ze op het papier
    • Leg de zalm op het papier en bestrooi de filets met peper en zout
    • Snij de kruiden en olijven allemaal fijn en verdeel ze over de zalmmootjes
    • Besprenkel het geheel met ongeveer een halve lepel olijfolie p.p.
    • Vouw het papier dicht, gebruik evt. een nietmachine
    • Zet het geheel in de oven en laat het in ongeveer 20 minuten gaar worden.
    • Deze zalm mag nog wat roze van binnen zijn, dan is hij niet zo droog.
    Serveer de zalm bijvoorbeeld met bloemkoolpuree of zoete aardappelfrietjes en een lekkere zuurkoolsalade
vrij van granen, rijst, aardappels, soya, peulvruchten, melkproducten,pinda's, suiker en gefokte hoefdieren

Opdiening grootte 100 gram

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 339kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 30g47%
Natrium 381mg16%
Totaal koolhydraten 12g4%
Suikers 3g

* Recepten gebaseerd op de inzichten van het kPNI geformuleerd door Dr. Leo Pruimboom Voor een gericht advies over je gezondheid neem contact op met een orthomoluculair specialist in de kPNI, een integraal arts onder andere terug te vinden op onze contactpagina of je huisarts.

Keywords: zalm, oven,
Dinie
Dinie van den Brenk
We helpen je gezond koken makkelijker te maken

Recepten zonder 

  • soya
  • peulvruchten
  • pinda's
  • granen
  • suiker
  • melkproducten
  • vlees van gefokte hoefdieren
  • beperkt nachtschades