Tomatenketchup, waar staat hij niet op tafel. Deze tomatenketchup zonder suiker maak je makkelijk zelf. Maak gerust wat meer, want de fles is zo leeg. Een pan met dikke bodem en een staafmixer hebben we nodig. Zo kunnen we toch tomatenketchup eten bij onze gezonde spaghetti of ons gebakken ei..
Kooktijd
10 minuten
Rusttijd
25 minuten
Totale tijd
35 minuten
Moeilijkheidsgraad:
Beginner
Beste seizoen:
Zomer
Ingredienten
300g smakelijke tomaten
100g uien
1tn knoflook
1can tomatenpuree (75 gram)
2tsp honing of ahornsiroop
1tsp chilivlokken
peper en zout (naar smaak)
1tbsp olijfolie
Instructions
1
Bereidingswijze
Hak de ui en knoflook fijn en snijd de tomaten in stukjes.
Neem een pan waar straks alle tomaten in passen en verwarm hier een royale hoeveelheid olijfolie in.
Fruit de ui op een middelhoog vuur ca 5 minuten in totdat ze zacht is
Voeg daarna de knoflook toe en bak deze nog 2 minuten mee.
Zet het vuur zacht en voeg de tomaten, tomatenpuree, honing , snuf zout, klein snufje gemalen chili vlokken en azijn toe.
Goed doorroeren en op een zacht vuur een uurtje laten pruttelen. De saus gaat zo indikken en wordt mooi warmrood en tikkeltje stroperig.
Pureer de saus na een uur fijn met een staafmixer tot een ketchup.
Proef de ketchup en breng eventueel nog een beetje op smaak met peper, zout of azijn
Bewaar de ketchup als hij is afgekoeld in de koelkast en eet hem in twee weken op