Vakantie is gezond. Vakantie is goed voor een mens, als dat helemaal waar is dan zouden er veel meer kerngezonde mensen op aarde zijn. Ontspanning is zeker heel goed, maar ik kies zelf ook graag ontspanning door inspanning. Veel vakanties zijn een aanslag op de gezondheid van een mens. Het is denk ik niet wetenschappelijk bewezen, maar wat ik zelf mee maak is dat ik het in de vakantie lastig vind om mezelf aan mijn leefstijl te houden.

In de loop van de tijd hebben we maatregelen genomen om in iedergeval,  in de basis veel gezond eten binnen te krijgen. Het is immers helemaal niet erg om af en toe een broodje te eten en een biertje is ook ok.

Alleen als je de hele dag zou eten wat er wordt voorgeschoteld bij de meeste vakantiedeals, dan zijn je klachten zo weer terug, en bij mij zo maar 3 of 4 kilo aangekomen. Daarna mezelf weer te motiveren om gezond te leven, vind ik dan echt weer lastig. Al die zakken koek en snoep staan me ineens weer aan te loeren.

Ikzelf heb daar absoluut geen zin meer in. Verder is het natuurlijk belangrijk om te bewegen, die strandstoeltjes daar zit jij niet zo vaak op, als je deze tips gaat volgen.

Mijn vakantie-tips:

 • Boek zonder ontbijt. Die eten we normaal ook niet en de ontbijtbufetten staan vol eten maar geen voeding.
 • Neem mee of koop een klein flesje goede olijfolie.
 • Neem een kruidencarrousel voor vakantie mee. Die kun je online vinden dan heb je wat basiskruiden en zout. Of doe je lievelingskruiden en zout in kleine afsluitbare doosjes.
 • Neem je staafmixer mee. Ja inderdaad, dan kun je in iedergeval je dag beginnen met een smoothie of als er kookgelegenheid is een soep bamvol met groenten.
 • Bij onze recepten staan onder het label “on the go”makkelijk te maken gerechten waarbij je geen pannen nodig hebt
 • Als je uit eten gaat doe dit in een restaurant waar echt wordt gekookt. Vraag vriendelijk of de kok een groentengerecht wil maken in plaats van de frietjes of broodjes. Leg uit dat je een dieet volgt. Bestel verder een gevogelte of visgerecht zo puur mogelijk, mij lukt het in 90% van de gevallen om gezond uit eten te gaan.

Ik vond een gave hack in dit filmpje om met rietjes je specerijen en zout mee te nemen

Mijn vakantie beweegtips als je niet op een actieve vakantie bent:

 • Wandelen, de vakantie is daar uiteraard het meest geschikt voor. Loop een toeristen info binnen of vraag het en je zult zien dat er genoeg te doen is.
 • Vaak is er ergens een trimparcour bij hotels en campings of een gym, gebruik deze dan ook.
 • Huur een keer een fiets, ga snorkelen of zwemmen.
 • Onze sportschool heeft online allerlei programma’s om in shape te blijven. Deze tabata is ook heel leuk.  Gewoon een kwartiertje besteden aan je core, je hebt toch tijd genoeg
 • Alle musea en andere cultuur opsnuiven daar wordt je ook gezond van. Want nieuwe dingen leren of indrukken opdoen is goed voor onze geest. Loop er naar toe als dat kan.

Zelf gaan we graag backpakken. Maar soms kiezen we ook voor gewoon een zonnige plek en dan zien we wel. Bovenstaande tips helpen dan echt. Oh ja ik lees in mijn vakantie ook nog boeken op dat strandstoeltje in de zon.