Sorry voor het zeuren in het vorige verhaal. Maar vanuit eigen ervaring en enthousiasme wil ik graag iedereen helpen met het koken van de gerechten voor de Intermittentfasting lifestyle volgens het psygo neuroin…..

 

Stap 1

Plan een dag in waarop je niets anders gaat doen dan aan je goede voornemen werken. Zorg ook dat je deze maand wat meer geld vrij hebt voor de aanschaf van een nieuwe basisvoorraad lekkere producten en wellicht wat keukenmateriaal die je nodig hebt.

Het sprookje dat je in een handomdraai overstapt naar een andere leefstijl bestaat niet. Heb je huisgenoten die niet met je mee willen doen? Bedenk dan een strategie om je eigen plek voor je gezonde spullen in te ruimen. Kook voor hen regelmatig een heerlijke maaltijd en langzaamaan veranderen zij mee. Echt waar onze Kees koopt geen Nutella en chips meer het heeft wel een poosje geduurd, maar het roer gaat om.

Ben jijzelf degene die bepaald wat er gekookt wordt dan raad ik je het volgende aan.

 

Ruim op en neem een emmer sop om je keuken kasten  eens een keer lekker schoon te poetsen. Neem een grote doos en doe daar alle zakken snoep, koek, pakjes kant en klare sausen en soepen in. Maak de suikerbus leeg. Ruim de pakken meel, rijst en pasta op. Haal de diepvries leeg, Maak alle bakken eens een keer lekker schoon.  Alleen gevogelte en verse vis, diepvriesgroenten en fruit mogen blijven. Voor de rest weg ermee. Doe hetzelfde met de koelkast alle frisdrank en siroopjes, jammetjes en andere broodbeleg weg ermee. Melk en gewone kaas hopsekee er uit.

Vraag in je netwerk of iemand blij wordt van dit eten en geef het weg. Anders is het heel spijtig maar wees rigoureus en gooi alles in de kliko.. Immers voor jou in het vervolg alleen nog maar ecboodschappenlijst uit t eten

Stap 2

Draai deze boodschappenlijst uit of zet hem op je telefoon. Kijk wat je al hebt en vink deze dingen af. Bekijk de pannen en je keukenmateriaal kritisch, Is de teflon van de antiaanbakpannen nog heel, heb je een fijn scherp mes en een goede snijplank. Bekijk hier de lijst voor goede keukenmaterialen en musthave’s. Bedenk dat lekker koken veel werk is en dat dit met goed materiaal veel leuker is om te doen.

Stap 3

Zet een kop thee of koffie voor jezelf en bedenk waarom je de voorgaande stappen heb gezet. Ga nu naar de supermarkt en koop gericht deze boodschappen plus de ingrediënten voor deze super makkelijk te maken soep en taart.

Stap 4

Als je thuis komt maak je een heerlijke soep en taart. Als deze staan te pruttelen en in de ovenstaat. Maak je alvast je eerste twee gezonde sauzen. Mayonaise en kruidendressing.

Stap 5

Dek de tafel, steek een kaarsje aan en vier je eerste super stap met een lekkere maaltijd waarvan je net zoveel mag eten al je lust.

Stap 6

Relax en geniet van een leuk boek, mooie film of een goed gesprek met je tafelgenoot.