aandacht pannen creusset

We hebben het hier over gezonde voeding en recepten. Wat moet je dan met aandacht zou je denken. Aandacht, is het allerbelangrijkste vinden wij. Want het feit dat je op deze site terecht bent gekomen betekent, dat je aandacht hebt voor gezondheid en voor lekker koken.

Een goed recept klaarmaken begint met het maken van de keuze van goede ingrediënten lekker vers en het liefst biologisch. Daarnaast heb je een keuken nodig voorzien van fijn materiaal. Scherpe messen een goede snijplank, pannen, een oven en een blender of keukenmachine.

Wat goede roermaterialen een paletmes of iets anders waarmee je je baksels kunt keren een paar bakvormen en ovenwanten. Opgeruimd en schoon is de keuken waarin je graag kookt natuurlijk ook. Het helpt je namelijk met efficiënt werken

Tijdens het koken is het belangrijk om lekker te ontspannen. Want als je gehaast bent dan komt het vaak niet goed met je maaltje. Neem vooral ook tijd om je gerecht op een mooie manier op het bord of de schaal te presenteren.

Het liefst heb je ook een tafelgenoot waarmee je je maaltijd kunt delen en dek je je tafel met zorg. Samen eten is het allerbeste, tijd en aandacht voor elkaar hebben. Bewezen is dat mensen die samen eten langer gezond blijven. Een lekker glas koel water, kop thee of misschien een mooi glas wijn en kaarslicht maken je maaltijd helemaal af.

Wellicht heb je in het begin al deze randvoorwaarden niet helemaal voor elkaar. Maar probeer het eens en je zult merken dat je maaltijd klaargemaakt volgens onze aanwijzingen met deze aandacht een stuk beter smaakt.

Bewezen is dat mensen die samen, eten langer gezond blijven.

Immers; ”Het oog wil ook wat.”  is niet voor niets een oud gezegde. Denk je nu bij jezelf: Ja dat zal allemaal wel, maar ik heb wel meer te doen dan alleen koken. Ik kom nu al tijd te kort. Dan kunnen we je helpen om de aandacht op een efficiënte manier in te delen. Als je jezelf abonneert op de weekschema’s zullen we je erop wijzen welke gerechten je voor een volgende dag al kunt voorbereiden. Soms kun je zelfs al meerdere gerechten zover klaarmaken dat je op een ander moment minder werk hebt met het koken.

Mealpreppen noemen we dat, zo heb je meer tijd om met aandacht te genieten van je gezonde maaltijd en eetjezelf met liefde vitaal.

Hebben we nu je aandacht?